Dejligt luft brød med sprød skorpe.
Ingredienser til 1 portion(er) | ||
630 gr | mel - Brødmix B fra Schär | |
80 gr | græskarkerner | |
80 gr | sesamfrø | |
1 l | vand | |
1 tsk | tørgær | |
- tsk | salt |
Hæld vandet i en røreskål og tilsæt derefter de andre ingredienser. Rør med røremaskine i 15 min. Lad dejen stå natten over på køkkenbordet. Læg eventuelt en avis under da den godt kan vokse op over kanten.
Næste dag tændes ovnen på 250 grader. Når ovnen er varm smøres et stort ovnfast fad med låg med olie og det placeres i ovnen med låg på. Lad det stå i ca 10 minutter til det er varmt.
Tag fadet ud og hæld dejen i. Dette gøres eventuelt under emhætten da det godt kan ose lidt. Læg låget på og sæt brødet i ovnen. Lad det stå i 30 minutter.
Tag låget af fadet og lad brødet stå i yderligere 15 minutter (ikke varmluft)