Ingredienser til 1 portion(er) | ||
200 gr | groft majsmel | |
200 gr | Gryn og frø – en blanding af hørfrø, sesamfrø, solsikker og boghvede efter behag. | |
4 dl | kogende vand |
Majsmel, gryn og frø røres sammen. Ovehældes med 4 dl kogende vand. Trækker i 20 minutter.
Vand lunes og kærnemælken blandes i. Gæren udrøres i den lune væske. De øvrige ingredienser tilsættes sammen med de udblødte gryn og frø. Blandingen røres godt på røremaskine i 10-15 minutter.
Dejen fordeles i to forme a 3 liter. Hæver i 20 minutter Derefter gennemhulles dejen med en strikkepind, så alle luftlommer fjrnes. Tryk dejen sammen med en våd hånd. Sæt straks brødene i den forvarmede ovn. Bages i ca. 30 –40 minutter ved 225 grader.