To gode brød på søde kartofler (lav gerne dobbeltportion). Brødet smager fortrinligt og erstatter fuldt ud rugbrød. Vi laver normalt otte brød og fryser dem ned i portioner - det holder det nemligt fint til. Det har heller ikke de ulemper, som man ofte ser ved andre glutenfri rugbrød, hvor brødene går i stykker så let som ingenting... Prøv det - det er faktisk nemt at lave, når man først har fået taget sig sammen til at købe ingredienserne...
Ingredienser til 1 portion(er) | ||
50 gr | gær | |
2 tsk | honning | |
6 dl | vand | |
200 gr | hirsegryn | |
200 gr | boghvedekerner | |
100 gr | svesker | |
600 gr | søde kartofler, dampede og afkølede i forvejen | |
5 dl | vand | |
200 gr | solsikkekerner(erstat evt. nogle af frøene med kogte, brune ris) | |
100 gr | hørfrø | |
100 gr | sesamfrø | |
50 gr | ”HUSK” loppefrøskaller (fås i Matas, Brugsen og på Apoteket) | |
200 gr | boghvedemel | |
200 gr | kikærtemel (man kan også bruge kartoffelmel, der er billigere) | |
200 gr | majsmel | |
1 tsk | fennikelfrø, knuste | |
2 tsk | havsalt | |
- | En smule friskkværnet peber | |
- | Kokosolie (det hedder Oil of Life og købes i en Helsekost til 59,- pr glas) |
1. lav surdejen ved at røre gær og honning ud i vandet 2. tilsæt derefter hirsegryn og boghvedekerner. Lad blandingen stå og gære et par døgn ved stuetemperatur. 3. på anden/tredjedagen blendes svesker og søde kartofler med vandet i en blender, hvorefter alle ingredienserne blandes og røres grundigt sammen. Allerhelst skal de have 10-15 min. i en røremaskine 4. kom dejen i to 2-liters forme smurt med kokosolie. 5. bag brødene 45 min. i en 100 grader varm ovn, sæt så temperaturen op til 180 grader i yderligere 75 min. Pensl overfladen af brødene med en smule olie, når du skruer op for temperaturen.