Opskrifter

Rugbrød af søde kartofler-2

  • COM_GARYSCOOKBOOK_AUTHOR

  • Administrator
  • COM_GARYSCOOKBOOK_REGISTERED_SINCE13-01-2008
  • 26 Opskrifter

En lille modificering af opskriften "Rugbrød af søde kartofler". Uden fennikelfrø og hørfrø, som giver en lidt speciel smag. Istedet med græskarkerner..

Ingrediensliste

Ingredienser til    portion(er)  

2 spskChia Frø (Kan undværes - men indeholder meget godt)
50 grgær
2 tskhonning
6 dlvand
200 grhirsegryn
200 grboghvedekerner
100 grsvesker
600 grsøde kartofler, dampede og afkølede i forvejen
5 dlvand
80 grsolsikkekerner(erstat evt. nogle af frøene med kogte, brune ris)
220 grgræskarkerner
100 grsesamfrø
50 gr”HUSK” loppefrøskaller (fås i Matas, Brugsen og på Apoteket)
200 grSchär Brødmix B - Glutenfrit mel
200 grkikærtemel (man kan også bruge kartoffelmel, der er billigere)
200 grmajsmel
2 tskhavsalt
- En smule friskkværnet peber
- Kokosolie (det hedder Oil of Life og købes i en Helsekost til 59,- pr glas)
- madolie

Tilberedning

Chia-gelé: Bland 2 spsk. chiafrø med 18 spsk. vand i en skål. Pisk med en gaffel og vent 5 min. Pisk igen og lad det stå i 10 min.

1. lav surdejen ved at røre gær og honning ud i vandet 2. tilsæt derefter hirsegryn og boghvedekerner og eventuelt chia-gelé. Lad blandingen stå og gære et par døgn ved stuetemperatur. 3. på anden/tredjedagen blendes svesker og søde kartofler med vandet i en blender, hvorefter alle ingredienserne blandes og røres grundigt sammen. Allerhelst skal de have 10-15 min. i en røremaskine 4. kom dejen i to 2-liters forme smurt med kokosolie. 5. bag brødene 45 min. i en 100 grader varm ovn, sæt så temperaturen op til 180 grader i yderligere 75 min. Pensl overfladen af brødene med en smule olie, når du skruer op for temperaturen.

Opskriftsdetaljer

  •  
  • Landsdel
    0
  • Pris
    ca. 25 kr. pr. brød
  • Laktosefri
    Nej
  • Vegetar
    Nej
  • Vegan
    Nej
  • Diabetiker
    Nej
  • Glutenfri
    Nej
  • Portioner
    1
  • Alternativt antal
  • Tilberedningstid
    Ikke angivet
  • Kalorier
  • Kilojoule
  • Fedt indhold
  • Brød enheder
  • Protein indhold
  • Kulhydrater
  • Sværhedsgrad
    Meget let
  • Ændret
    21. december 2012
  • Læs
    2089

Kommentarer


Kun registrerede brugere kan indsende kommentarer, log venligst på, hvis du ønsker at kommentere