En lille modificering af opskriften "Rugbrød af søde kartofler". Uden fennikelfrø og hørfrø, som giver en lidt speciel smag. Istedet med græskarkerner..
Ingredienser til 1 portion(er) | ||
2 spsk | Chia Frø (Kan undværes - men indeholder meget godt) | |
50 gr | gær | |
2 tsk | honning | |
6 dl | vand | |
200 gr | hirsegryn | |
200 gr | boghvedekerner | |
100 gr | svesker | |
600 gr | søde kartofler, dampede og afkølede i forvejen | |
5 dl | vand | |
80 gr | solsikkekerner(erstat evt. nogle af frøene med kogte, brune ris) | |
220 gr | græskarkerner | |
100 gr | sesamfrø | |
50 gr | ”HUSK” loppefrøskaller (fås i Matas, Brugsen og på Apoteket) | |
200 gr | Schär Brødmix B - Glutenfrit mel | |
200 gr | kikærtemel (man kan også bruge kartoffelmel, der er billigere) | |
200 gr | majsmel | |
2 tsk | havsalt | |
- | En smule friskkværnet peber | |
- | Kokosolie (det hedder Oil of Life og købes i en Helsekost til 59,- pr glas) | |
- | madolie |
Chia-gelé: Bland 2 spsk. chiafrø med 18 spsk. vand i en skål. Pisk med en gaffel og vent 5 min. Pisk igen og lad det stå i 10 min.
1. lav surdejen ved at røre gær og honning ud i vandet 2. tilsæt derefter hirsegryn og boghvedekerner og eventuelt chia-gelé. Lad blandingen stå og gære et par døgn ved stuetemperatur. 3. på anden/tredjedagen blendes svesker og søde kartofler med vandet i en blender, hvorefter alle ingredienserne blandes og røres grundigt sammen. Allerhelst skal de have 10-15 min. i en røremaskine 4. kom dejen i to 2-liters forme smurt med kokosolie. 5. bag brødene 45 min. i en 100 grader varm ovn, sæt så temperaturen op til 180 grader i yderligere 75 min. Pensl overfladen af brødene med en smule olie, når du skruer op for temperaturen.