Velsmagende og luftige boller.
Ingredienser til 1 portion(er) | ||
40 gr | gær | |
2 dl | mælk, tykmælk eller ymer | |
- dl | lunkent vand | |
- dl | olie | |
1 tsk | salt | |
1 tsk | sukker | |
450 gr | mel - Schär Bread mix B | |
50 gr | solsikke- eller græskarkerner | |
- | Æg til pensling | |
- | Evt. sesamfrø |
Rør gæren ud i lunkent vand og mælk. Tilsæt olie, salt og sukker. Bland mel og kerner i og ælt med en røremaskine i 15 minutter.
Stil dejen til hævning i ca 1 time, så den har hævet til dobbelt størrelse.
Hæld lidt mel i en dyb tallerken. Gør dine hænder våde med varmt vand og dyb dem i melet fra tallerknen, så de er helt hvide.
Tag en klump dej og form den en lille bolle. Placer bollerne på bagepapir på en bageplade. Hvis det begynder at klistre så tag mere mel på hænderne.
Lad bollerne efterhæve i ca ½ time med et klæde over. Pensl med æg og drys evt. med sesamfrø. Bag bollerne ved 200 grader i ca ½ time.