24 mini eller 12 almindelige cupcakes
Ingredienser til 1 portion(er) | ||
200 g | kogte sorte bønner | |
100 g | blødt smør | |
100 g | rørsukker | |
100 g | smeltet, mørkchokolade | |
0,50 dl | kakao | |
1 knsp | salt | |
1 tsk | bagepulver | |
0,50 tsk | natron | |
5 stk | æg | |
150 g | modne jordbær | |
0,50 dl | flormelis | |
250 g | mascarpone ell. Philadelphia naturell | |
0,50 stang | vanilje |
1. De sorte bønner skal stå i blød ca 8 timer og koges i 40 minutter. Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet
2. Kom smeltet chokolade i og blend igen.
3. Bland kakao, salt bagepulver og natron sammen og kom det i kagemassen.
4. Blend æggene i et ad gangen.
5. Fyld kagemassen i 24 mini forme eller 12 muffinforme og bag dem ved 85 grader i ca 35 minutter, eller til de er gennembagte
6. Lad dem køle til stuetemperatur
7. Skylforsigtigt jordbærrene og nip blomsterne af. Hvis det er frosne bær, så tø dem op og lad dem små simre til væden er kogt fra og køl dem af,
8. Skær dem i skiver og pisk dem med sukker og vanilje til en rustik pure
9. Pisk mascarponen i, den ser ud som om den vil skille, men pisk fortsat, så samler den sig
10. Pynt kagerne med jordbærskum og friske jordbær og server til de sødeste du kender